Patricia OnLine

– en weblog

Den kreative pakkekalender 2011

af Patricia @ 10:05 am — onsdag, 9. november 2011
Kategoriseret under: set derude,Wannabekreativ


For andet år i træk er Karina simpelthen så fantastisk at hun vil drive Den Kreative Pakkekalender, og jeg har meldt mig til igen i år.

Det var så sjovt sidste år, så den fornøjelse vil jeg ikke gå glip af.

Du kan læse mere om den kreative Pakkekalender her, hvor der er alt om hvordan det skal foregå, og hvordan du tilmelder dig.

Og jeg er allerede gået lidt i tænkeboks – naturligvis kan jeg først endelig beslutte hvad der skal laves, når jeg ved hvem modtageren er, men alligevel!

Kreativ pakkekalender

af Patricia @ 15:59 pm — mandag, 8. november 2010
Kategoriseret under: set derude,stort & småt,Wannabekreativ

Vores fantastiske nye hjem har også givet plads til et krea-rum/kontor, så det er da oplagt at udfordre mig selv til at være lidt mere kreativ. For jeg vil jo rigtig gerne bruge det lidt mere. Via Visitsen faldt jeg over et lille juleprojekt hos Unikarina, der involverer at gøre andre glade og være kreativ på samme tid. Right up my alley!

Jeg glæder mig, og jeg har da også allerede et par idéer til noget kreativt som jeg rent faktisk kan være bekendt at give væk også. Tilmeldingsfristen er rykket til den 10. november, så du kan stadig nå at være med!

15 Albums

af Patricia @ 13:33 pm — tirsdag, 24. august 2010
Kategoriseret under: bloggen,livet er,set derude

For næsten et par år siden var der et lille meme på det store internet, hvor mange deltagere nævnte de 15 albums der på én eller anden måde har haft indflydelse på dem. De albums (gode eller dårlige) der altid vil følge med dig, og hvis man skal være poetisk – præger den person du er i dag. Jeg faldt over en sådan liste her den anden dag, og det har fået mig til at tænke over mig, hvordan mig egen liste ville se ud.

I dag er det måske ikke helt hipt at tale om albums – køber man ikke sange enkeltvis? Jeg har stadig en ordentlig stak vinylplader i kælderen, som jeg glæder mig til at få frem i lyset når vi flytter i en større lejlighed. Og jeg kan huske min modvilje mod cd’er dengang. Meget modvilligt købte jeg én, og delte min utilfreds over det lille hæfte kontra det store pladecover. Sådan er der så meget.

Men for at vende tilbage til min liste af albums, så er det en broget samling. Det er ikke en speciel cool samling, men fælles for dem alle er, at de blev lyttet til til hudløshed. Sommetider til glæde for familie, venner og naboer, men sikkert også det modsatte. Min liste kommer her

  Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
  The Cure – Head on the Door
  Prince – Purple Rain
  Depeche Mode – Violator
  Def Leppard – Pyromania
  Zbigniew Preisner – Soundtrack Trois couleurs: Bleu
  Röyksopp – Melody A. M.
  Zero7 – Simple Things
  Sting – Brand New Day
  4 Non Blondes – Bigger, Better, Faster, More!
  Heintje – Heintje
  ABBA – Voulez-Vous
  Madonna – True Blue
  Wet Wet Wet – Popped In Souled Out
  Air – Moon Safari

Hvordan ville din liste se ud?

Ørken

af Patricia @ 10:11 am — tirsdag, 17. august 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude

En ørken er ikke nødvendigvis et stort bar område med masser af sol og varme og ikke ret meget andet. Eller rettere, med vilje, penge og mange års arbejde, kan ørkenen omformes til hvad som helst.

Sidste år blev jeg gift i en ørken, der var alt andet end en ørken – Las Vegas. Byen er fuld af lys og det virker som at den aldrig sover. Udsigten over the Strip er fantastisk. Smuk er måske ikke helt dækkende, for byen er overdrevet i alle mulige henseender. Hvor ellers ville du finde en kopi af Eiffeltårnet, Frihedsgudinden, pakke et hotel ind in en rutschebane, eller bygge det som en pyramide? Jeg tror også at det må være den by der har flest Elvis’er – flere end i Hollywood!

TuristpositurMen en lille køretur væk fra det pulserende centrum, og man er tilbage i den ørken byen oprindeligt er bygget på. Det landskab der gør at man forventer at høre en harmonika hvad øjeblik det skal være. Optimal mulighed for at lege rigtig turist på et par heste, og drømme sig til det vilde vest.

(Og ja, jeg ved godt at dette inlæg er en dag forsinket. Kan vi skyde skylden på regnen?)

Ædelsten

af Patricia @ 22:51 pm — søndag, 15. august 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude

ÆdelstenJeg er ikke en diamant-pige, så smykkeskrinet indeholder masser af simili, sølv og plastik. Og en smule ædelsten. Min søde kæreste, ham jeg er også er gift med, kender min svaghed for kattedyr. Og for grønt. Så da han fornylig var inviteret til Guatemala for at tale på en HR konference, hjembragte han en halskæde med guatemalansk jade. Jaden er lysgrøn og formet som et tigers hoved.

De forskellige ædelsten tillægges gerne betydninger og evner, så jeg har læst op på hvad min lille tiger kan gøre for mig. Angiveligt skulle den kunne hjælpe med at frigøre undertrykte følelser gennem drømme. Det kræver så at jeg sover med den under puden – jeg vil hellere tage den på og gå med den om halsen.

En anden favoritsten jeg har er tigerøje. Jeg tror det er tilfældigt at vi igen bevæger os i kattedyrenes verden med navnet, for jeg synes bare et stykke slebet tigerøje er meget smuk i den forskellige striber og farver det indeholder. Og så skulle den angiveligt være god til at samle spredte og detaljerede informationer.

Jeg tænker på med halskæde og ring. De to sten på samme tid kan ophæve hinanden lidt, så alting bare er som det er. Det er en meget fin tanke, for jeg foretrækker ikke at sætte min lid til stens evner. Uanset hvor ædle de måtte være.

Zoo

af Patricia @ 15:50 pm — lørdag, 14. august 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude

Jeg har besøgt Zoo i København en enkelt gang, hvor jeg havde fornøjelsen af deltage i en nattetur og guidet rundvisning der startede samtidig med tusmørket faldt på. Og inden da fik vi lov at røre ved en pythonslange. Det er dog efterhånden meget længe siden – elefanterne har sidenhen fået nyt hus og der er sikkert sket mange andre ændringer.

Et af de mere spændende zoologiske haver jeg har set, er Smithsonian Zoo i Washington D.C.. En af de ting jeg husker bedst, er deres OTS (Orangutan Transport System) hvor orangutanerne i haven kan bevæge sig rundt i parken, hen over hovedet af de besøgende. Og området i zoo er simpelthen enormt, og jeg husker endnu hvor ømme mine fødder var.

En trist zoo er den i Berlin, hvor forholdene for dyrene er meget små. Vi besøgte stedet før Knut blev født og blev berømt for sin hvide charme. Vi blev til gengældt underholdt af en søløve der havde fundet en pind at lege med i vandet.

Måske jeg bare skulle købe mig et årskort til zoo og se at komme afsted igen. Det er vist ved at være på tide.

Nyheder

af Patricia @ 22:42 pm — mandag, 2. august 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude,strøtanker

Uden et TV i huset, skal man selv vælge nyheder til. Og sommetider går der rigtig længe før jeg åbner en traditionel nyhedsside. Helt per automatik er avisen fravalgt på forhånd, for det hører simpelthen til sjældenhederne at jeg sidder med en avis.

Jeg er den heldige ejer af en Google Nexus One telefon. Og en af de ting jeg rigtig godt kan lide, er de forskellige applikationer og widgets der findes til dem. Det er én af måderne at få nyheder i overskrifter. Flere overskriftsnyheder kommer ved at lade blikket køre ned over forsiden på Reddit, eller ved at følge med i forskellige tweets eller statusopdateringer. Er der en nyhed der er tilpas interessant, kan man altid undersøge nærmere.

Jeg tror mit grundlæggende problem med nyheder er, at de konsekvent fremhæver negative omstændigheder, med dramaer og deres ofre, og tilsyneladende uendelige konfliker. Jeg ville ikke have noget imod lidt flere konstruktive nyheder. Og mens jeg venter på det – for artiklen er fra sidste år – kan jeg altid nyde dagens dosis cuteness fra Cute Overload. Måske er det ikke nyheder, men det får dig til at smile.

Liebe ist…

af Patricia @ 22:30 pm — lørdag, 31. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude

Det er det mærkeligtste ting man kan huske fra barndommen. En af de ting jeg husker fra mine ferei hos min far og mine bedsteforældre i Schweiz, var de små Liebe ist… tegninger på bagsiden af avisen, Bild eller Blick, tror jeg.
Liebe ist.. Liebe ist...
De er søde og uskyldige, og af og til kan man finde en politisk ukorrekt én imellem, der typisk opfordrer kvinder til at gøre noget for manden, vi måske ikke ville gøre mere.
Liebe ist...Liebe ist...
Oftest synes jeg bare stadig at de er søde.
Da jeg barn, fik jeg besvaret mine spørgsmål i forskellige leksika eller ved at spørge en klog voksen. Tænk der var en tid før google og wikipedia. Jeg er ikke sikker på at en klog voksen dengang kunne have fortalt mig, at serien oprindelig stammer tilbage fra slut 60’erne. Det forklarer de mandschauvenistiske indslag der findes.

Aber

af Patricia @ 14:31 pm — tirsdag, 20. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,set derude

Al begyndelse er svær, siger de kloge, og i dette tilfælde er det svært nok at finde på noget med A. Altså ud over arbejde, og dét tager vi en anden god gang.

Stort set hele dagen har jeg overvejet hvad mit A skulle være. Og hele tiden kommer jeg tilbage til aber. Måske ikke særlig kreativt, men til gengæld skyldes det en kreativ abe. Eller rettere, en video af en kreativ abe jeg så for noget tid siden. Den tænker jeg at du også skal se.

Jeg ved ikke med dig, men jeg var nok ikke kommet på lige præcis dén løsning så hurtig.

Gaver på vandring – del 2

af Patricia @ 11:04 am — torsdag, 12. november 2009
Kategoriseret under: bloggen,set derude,stort & småt

Jeg er så heldig. Kigger i min postkasse og finder en gave der har været på vandring fra Frederikke. Og det dér lille øjeblik fra man får en gave, indtil man har åbnet den, den dér spænding elsker jeg at trække ud. Men nu er der jo grænser for hvor længe man kan vente i spænding, så… ta ta!

Tusind tak, Frederikke! Du har gjort mig rigtig glad. Jeg mangler stadig at få lov til at gøre tre mennesker glade. Har du ikke lyst til at blive glad og være med på denne her lille leg? Du kan læse meget mere – og være med – lige her!

Tilbage i det skrevne »