Patricia OnLine

– en weblog

Tak for 2010

af Patricia @ 11:38 am — fredag, 31. december 2010
Kategoriseret under: forandring,livet er,stort & småt

Der er nu noget hyggeligt ved at sidde i sofaen med morgenkåben og kaffen lige ved hånden, og lige browse hen over de faste blogs. Og ved nærmere eftertanke, så er det jo årets sidste dag. Og selvom jeg måske i dette øjeblik godt kunne være foruden hosten og den forkølelse der kom snigende i julen, så har det været en god ting lige at tænke tilbage på året.

Den største forandring er uden tvivl at vi rykkede teltpælene op, og plantede dem små 900 meter væk og i en helt anden verden. Vi forvandlede små 65 km2 til et ønskeslot af en lejlighed på 180 km2 i to plan. Hen over lidt tid, lidt fantasi, masser af knofedt og eksperthjælp. Ikke fordi vi kiggede, men mest ved en tilfældighed. Tilfældigheder er ikke sådan at kimse ad, og jeg er svært tilfreds med vores skønne lejlighed. Jeg har planer om at næste år skal bringe nogle før og efter indlæg.

Også i 2010 var rejsernes år. Jeg er så heldig at jeg både oplevede pisterne i Alpe d’Huez og i Val d’Isere, og også i dette sekund glæder jeg mig til min næste skiferie. Og tænk: jeg var lidt modvillig i 2005, da jeg første gang blev lokket med på en skiferie. Jeg nåede også at gense mit barndomshjem i Spanien, og tog min søster med under armen. Det resulterede i masser af minder, god mad og ikke mindst god sangria. Og mindsandten om ikke Las Vegas pludselig stod på rejseplanen igen. Denne gang blev vi godtnok ikke gift af Elvis (been there, done that), men levede “bare” livet på the Bellagio med hvad dertil hører. Og et smut til London var åbenbart heller ikke af vejen. Fuldendt af high tea, en musical og sørme også et par sko. Sammen med kollegaerne indtog jeg Oslo, som i bedste Fleksnes-ånd fra nu af altid vil hedde Oslo-Oslo. Nå ja, og så naturligvis en lille sviptur til Bratislava!

2010 blev også fejret med tidligere kollegaer med en “kunne-have-været jubilæum” og med eksisterende og nye fantastiske kollegaer. Jeg ved godt at jeg næsten ikke kan sige andet, men min arbejdsglæde udspringer i dén grad fra de fantastiske mennesker jeg kan kalde kollegaer. Tak til jer – i er de bedste!

Livet bliver bedre af de små stunder i hverdagen vi kan sætte pris på. Om det så er glæden ved at få serveret en kop kaffe i sengen, læse i hyggekrogen i biblioteket, købe det første ægte juletræ, eller ganske almindelig tirsdag fejre 11 år og 11 dage sammen med min dejlige kæreste. Jeg er en heldig rad. 2010 har været et fantastisk godt år, og jeg har en rigtig god fornemmelse for 2011. Rigtig godt nytår til os alle!

Redebyggeri

af Patricia @ 11:54 am — fredag, 10. september 2010
Kategoriseret under: forandring,livet er,stort & småt

Denne flytteproces og istandsættelse af lejlighe gør at jeg endnu oftere end normalt føler mig meget heldig. Tænk at jeg lige om snart bor i en fantastisk lejlighed, der er fuld af små fingeraftryk der gør den til vores sted! Dét er da heldigt!

Det er en lang process, og heldigvis betyder det også at der er masser af ting at fejre. I øjeblikket er det vores køkken der optager meget plads i mine tanker. Forleden dag blev køkkent leveret. Da jeg så følgesedlen kunne jeg bl.a. se den samlede vægt på det der var blevet leveret: 753,6 kg! Og heldige mig fik det leveret til 4. salen.


Nu er der gået nogle dage, og køkkenet begynder at tage form. Skabene er samlet og står det rigtige sted. Indmaden med de mange praktiske skuffer venter på beslutningen om hvor i skabet de skal stå. Det afhænger meget af det mentale billede og følelsen og hvor kopper står bedst.

Så flytter vi ind (og jeg har mentalt lige sprunget en masse andre opgaver over) og når bordpladen er monteret, er jeg den der er klar. Og så skal jeg vist bage en kage. Hvilken yndlingsopkrift har du jeg skal prøve?

Rekognosering

af Patricia @ 21:19 pm — fredag, 6. august 2010
Kategoriseret under: ABC,forandring,livet er,stort & småt

Om ikke så længe, siger optimisten, skal vi flytte til et nyt nabolag. I fugleflugtslinie flytter vi ca. 800 meter, men der er en verden til forskel. Vi kommer til at bo et sted med masser af leben, små caféer og masser af unge mennesker på min alder.

Jeg er allerede overvældet, på den allerbedste måde, inden jeg er flyttet ind. Vi tilbringer en del tid med klargøring af lejlighed, og i pauserne skal der indtages mad og drikke. Det er en oplagt grund til rekognosering af nabolaget. Den nærmesste café laver skønne sandwiches af økologiske rugboller, og en god latte to go for en flad tyver. Hansens flødeis ligger lige lidt længere op ad gaden, og lakridsisen smager af mere. Riccos byder på den lette morgenmadsløsning og god kaffe, hvis det er ønsket.

Og så er der alle stederne vi endnu ikke har udforsket.

Der er to fortovscaféer der næsten lige er åbnet, en lille italiensk trattoriara-lignende restaurant ned ad sidengaden, og så har vi slet ikke taget hul på kaffeparadiset i Jægersborggade. Jeg er en heldig rad, for lige dér i mit kommende nabolag, ligger der tonsvis af nye oplevelser og bare venter på mig.

Hansen

af Patricia @ 22:57 pm — tirsdag, 27. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,forandring,strøtanker

Min mor giftede sig med en dansker, og vupti var mit efternavn Hansen. Min underskrift tager højde for efternavnet Hansen. I starten med sirlig skråskrift, som fru Jørgensen i folkeskolen fik os til at øve i skrivehæfterne, igen og igen. Når hun ikke lærte os at vaske viskestykker i husgerning. Findes det fag mon stadig i dag?

Hansen er sådan en fællesbetegnelse der gør det nemt at gemme sig i mængden. Frk. Hansen kunne være hvem som helst, kunne gøre hvad som helst. Min frk. Hansen er forduftet. Hun er skiftet ud med en fr. Kjerulf, én af få. Lige ud ad landevejen, K-j-e-r-u-l-f, uden æ og kun et f. Underskriften er næsten den samme, for hvem kan se forskel på et H og et K? I virkeligheden burde jeg have betalt en formue for at få efternavnet, jeg fik det i tilgift efter at have giftet mig med verdens bedste kæreste. Sådan er jeg så heldig.

Men et eller andet sted ærger jeg mig over ikke at have benyttet mig af den anonymitet der fulgte med at være frk. Hansen. For sent, det nåede jeg aldrig. Til gengæld får jeg nu lov at stave både mit fornavn og efternavn.

Forbedringer

af Patricia @ 20:39 pm — søndag, 25. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,forandring

Vi har netop overtaget nøglerne til den mest fantastiske lejlighed. Vi får oceaner af plads, ca. tre gange så meget som i vores gamle lejlighed, vi kommer til at bo med udsigt over Nørrebroparken, øverst oppe og i to plan. Vores nye stue er stor som en balsal, og endelig får vi et bibliotek til alle vores bøger.

I øjeblikket er vi i gang med forbedringsfasen. Ingen af os er specielt handy med hammer, sav og skruetrækker, så det er i denne begyndelsesfase vi brillierer. Nemlig når tingene skal pilles ned, fjernes, smides ud. Det gamle køkken skal ud og give plads til nyt. Bevæbnet med en tapetdamper og hammer og skruetrækker, er syv lag tapet, spejl og fliser fjernet fra køkken og det meste af gangen.

Tapetdamperen er min nye bedste ven, og jeg er meget taknemmelig for at det meget varme vejr er aftaget for en stund. Med den i hånden og en spatel i den anden er det nemt at holde varmen. Og der er masser af overflader tilbage at afdampe. Når jeg ser på de bare vægge, skal jeg blot huske på, at det kun er for øjeblikket det hele ser meget værre ud. Det ender med at blive fantastisk, og jeg glæder mig.

Nyt job

af Patricia @ 15:03 pm — fredag, 21. juli 2006
Kategoriseret under: forandring,livet er

Mandag eftermiddag sendte jeg en mail med mit cv og min begrundelse for at søge jobbet. I formiddags underskev jeg kontrakten og første arbejdsdag bliver om en lille måned. Selvom det er gået utrolig stærk, er jeg allerede begyndt at glæde mig. Det bliver nyt, anderledes og sammen med en flok dejlige mennesker.

Klog af tidligere erfaringer, har jeg denne gang valgt jobbet ud fra en menneskelig faktor. Jeg tror på at min nye arbejdsplads giver plads til at arbejdsglæden trives. Denne gang er det ikke lønnen, de ekstra goder og hjørnekontoret der trækker, men udelukkende det faktum at jeg vil have lov at være glad når jeg går på arbejde. Og jeg tror jeg kan gøre en forskel.

Det er slut med at arbejde fra 8-16 på kontorstolen bag skærmen. Fysisk aktivitet og velvære – og ikke mindst – glæden ved træning, bliver en del af min hverdag, nu også fuldtids. Tænk engang – havde nogen sagt det til mig for et år siden, så havde jeg sikkert stadig siddet og grint af det. Jeg glæder mig.

Et indlæg hvori Patricia tilstår hun er imponeret over al den her nymodens teknologi

af Patricia @ 15:01 pm — fredag, 21. april 2006
Kategoriseret under: forandring,stort & småt

Jeg har fået et nyt legetøj. Jeg har sukket efter det rigtig længe, primært pga. kameraet. Og i går sad jeg og læste brugsanvisningen (ja, jeg er én af dem der læser brugsanvisningen, gerne før eller samtidig med jeg får tingene til at fungere. Det virker.) og blev ved med at komme med små imponerede udbrud. Det er sikkert ikke det helt vilde for de fleste, men jeg er meget imponeret over min telefon med radio. Og video. Og tennisspil. Og kamera. Og den kan sørme også ringe!

K750i

Tak, Skat.

Nu med politik

af Patricia @ 15:36 pm — onsdag, 15. marts 2006
Kategoriseret under: forandring,set derude

Jeg interesserer mig ikke for politik. Mest af alt fordi jeg ikke er politiker, og sådan som sagerne er i dagens Danmark, er jeg derved afskåret for at have nogen reel indflydelse. Desuden er politik i dag en jungle jeg ikke orker at gennemtrave – politikere i dag, lader til at bruge det meste af krudtet på at rakke andre politikere ned. Meget lidt charmerende, og det gør ikke mig klogere på standpunkter og årsagerne til dem.

Hvis jeg skal interessere mig for politik, skal det være fordi jeg tror at min indblanding kan gøre en forskel. Jeg skal kunne gennemskue de forskellige standpunkter, og jeg skal have årsagen bag med. Den der med min-modstander-mener-det-modsatte holder ikke. Jeg skal også kunne tilslutte mig områder jeg er enig i, men ikke nødvendigvis lægge navn til mærkesager jeg ikke kan stå inde for, og jeg kan ikke se hvorfor jeg skal bruge krudt på emner jeg ikke har interesse i eller forstand på. Og så må det jo gerne være sjovt.

Utopi i politiksituationen lige nu. Løsningen må være en ny politik.

Sådan

af Patricia @ 18:55 pm — tirsdag, 14. februar 2006
Kategoriseret under: bloggen,forandring

Jeg tror det hele spiller nu? Der var knap så meget besvær og masen som jeg egentlig havde forventet.

Nu skal jeg bare liiiiiige tilpasse det dér tema så det er lige som jeg vil have det. I mellemtiden lidt forårsstemning. Det er vist ved at være de tider alligevel.

Udfordinger

af Patricia @ 17:38 pm — tirsdag, 24. januar 2006
Kategoriseret under: forandring,livet er,stort & småt

I næste uge springer jeg ud i det. Jeg skal undervise min allerførste aerobictime, som friskuddannet aerobicinstruktør. Jeg tog uddannelsen fordi jeg trængte til en udfordring. Det fik jeg, sammen med en masse gode grin.

Jeg har lige hørt fra centrets træningskoordinator, hvor min jomfrutime skal foregå. Det lader til at det er en meget populær time og der er lige nu tredive (30!) tilmeldte. Og så har jeg ellers ikke brug for flere udfordinger lige nu, tak.

Tilbage i det skrevne »