Patricia OnLine

– en weblog

Årets indlæg

af Patricia @ 10:27 am — tirsdag, 18. september 2012
Kategoriseret under: bloggen,livet er,strøtanker

Når man sådan ser på hverdagen, så er det ganske rigtigt, det bedste jeg ved. Ja, det er sandt at ved et kort blik kan dagen synes trist og grå og kedelig og ligne noget der suger energien fuldstænding ud af det. Det kaldes også efterår. Men jeg tror på at evnen til at se på de små detaljer kan få det hele til at blive meget bedre. “Bedre?” spørger du “har du slugt søm?”. “Egentlig ikke” svarer jeg, “men se nu for eksempelt her…”

Og så beder jeg dig lægge mærke til de smukke farver bladede på træerne – og på jorden – har fået og er ved at få. Er de lidt våde af efterårsregnen, får de bare endnu en nuance. Og hvis du går igennem en stak blade, har du lagt mærke til den raslen bladede giver under dine fødder?

Lige nu sidder jeg med et tændt stearinlys foran mig. Og hvor er det egentlig smukt at kigge på, roligt, lysende og det næsten skriger hygge ud i det lokale det lyser en lille smule mere op. Alt det i et hvid bloklys fra supermarkedet. Imponerende faktisk.
Og måske er det et tilfælde, men imens jeg skriver disse linier, er den sang der bliver spillet i radioen både glad, stemningsfyld og helt ny for mig. En af de sange jeg allerede ser frem til at høre igen.

Og kaffen! Min præference har altid været masser af mælk i kaffen, og den latte jeg har foran mig lige nu er blød, rund og den helt rigtige blanding af mælk og kaffe. Faktisk er den så god, så det er nummer to kaffe.

Og når jeg nu sidder på café og egentlig skulle arbejde, men ikke kan komme til det fordi wifi’en lige stod af. Ja, så er det da godt at jeg kan skrive et indlæg til min meget forsømte blog. Årets indlæg!

Ah, de små glæder!

Kreativ pakkekalender #5

af Patricia @ 9:09 am — onsdag, 15. december 2010
Kategoriseret under: bloggen,stort & småt

I dag er det blevet min tur til at åbne min pakke – eller rettere, pakker, som jeg har fået fra min gaveven i den kreative pakkekalender. Jeg er ikke noget morgenmenneske, men af en eller anden grund var jeg vældig morgenfrisk i dag.

Kortet gjorde mig først endnu mere nysgerrig: Noget til det allermest nødvendige, og en gentleman til at holde døren for mig.

Hvor er det nogle fine gaver, Katharina, tusind tak, jeg er super glad for dem. Jeg kan se på din blog at du tryller med syningens kunst, og jeg har nu beviset  hjemme. Tak!  Se selv, er det ikke bare skønne gaver?

Jeg bliver jo nødt til at ligge på gulvet og kramme den. Jeg er vild med dens udtryk.

Det er svært at se på billedet, men den har det finest stof indvendig også. Og den er stort set pakket og på vej i tasken.

Ud over en stor tak til Katharina fra Sommernat & Forårsmorgen, sender jeg også en stor tak til Karina fra Unikarina for det arbejde der er lagt bag at koordinere denne fest i december. Jeg er så klar til en gentagelse næste år!

15 Albums

af Patricia @ 13:33 pm — tirsdag, 24. august 2010
Kategoriseret under: bloggen,livet er,set derude

For næsten et par år siden var der et lille meme på det store internet, hvor mange deltagere nævnte de 15 albums der på én eller anden måde har haft indflydelse på dem. De albums (gode eller dårlige) der altid vil følge med dig, og hvis man skal være poetisk – præger den person du er i dag. Jeg faldt over en sådan liste her den anden dag, og det har fået mig til at tænke over mig, hvordan mig egen liste ville se ud.

I dag er det måske ikke helt hipt at tale om albums – køber man ikke sange enkeltvis? Jeg har stadig en ordentlig stak vinylplader i kælderen, som jeg glæder mig til at få frem i lyset når vi flytter i en større lejlighed. Og jeg kan huske min modvilje mod cd’er dengang. Meget modvilligt købte jeg én, og delte min utilfreds over det lille hæfte kontra det store pladecover. Sådan er der så meget.

Men for at vende tilbage til min liste af albums, så er det en broget samling. Det er ikke en speciel cool samling, men fælles for dem alle er, at de blev lyttet til til hudløshed. Sommetider til glæde for familie, venner og naboer, men sikkert også det modsatte. Min liste kommer her

  Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
  The Cure – Head on the Door
  Prince – Purple Rain
  Depeche Mode – Violator
  Def Leppard – Pyromania
  Zbigniew Preisner – Soundtrack Trois couleurs: Bleu
  Röyksopp – Melody A. M.
  Zero7 – Simple Things
  Sting – Brand New Day
  4 Non Blondes – Bigger, Better, Faster, More!
  Heintje – Heintje
  ABBA – Voulez-Vous
  Madonna – True Blue
  Wet Wet Wet – Popped In Souled Out
  Air – Moon Safari

Hvordan ville din liste se ud?

Åh…

af Patricia @ 21:42 pm — tirsdag, 17. august 2010
Kategoriseret under: ABC,bloggen

…er jeg allerede igennem alfabetet? Det gik raskt for sig, tiden flyver åbenbart afsted. Så nu er det lykkedes mig at blogge dagligt (bortset fra en forskydelse) i 29 dage. Fantastisk.

Hvordan var det så? Jeg oplevede flere gange lidt småpanik undervejs. Lidt a la “Åh nej, nu skal jeg snart i seng og jeg har endnu ikke blogget! Hvad skal jeg dog blogge om med dagens bogstav! Argh!”. Jeg oplevede også det modsatte – en enkelt gang – hvor jeg knap nok kunne vente med at blogge om et bestemt bogstav, og startede på et indlæg.

Jeg er tilfreds med at eksperimentet er lykkedes, og jeg har også fundet ud af at jeg blogger bedst (og helst) af lyst, fremfor pligt. Måske har den lille udfordring været med til at kickstarte lysten til at skrive indlæg oftere, men det bliver ikke af pligt fremover. Det bliver når jeg har noget jeg har trang til at skrive ned. Og så kan jeg jo kun håbe at det sker oftere end det seneste år.

Jubelnar

af Patricia @ 21:46 pm — torsdag, 29. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,bloggen

Hele denne ACB udfordring lader til at virke lidt – og alligevel ikke. Det positive er at jeg får skrevet et indlæg hver dag. Det er sandt, at det typisk er sidst på dagen, men det er der. Det viser sig at ikke alle bogstaver er lige lette at finde noget at skrive om (eller til? hm..) I løbet af dange tænker jeg typisk over hvad dagens emne kunne være, nogle gange er det let, andre gange er det let at finde emner til alle mulige andre bogstaver. Husker jeg så at notere emnerne ned? Netop.

Jeg husker åbenbart heller ikke så godt fra dag til dag, men det går netop nu op for mig, at jeg klarede bogstavet I i går og i dag er det Js tur. Ergo ændrer jeg overskriften fra Idéforladt til Jubelnar. Det passer vist meget godt. =o)

En udfordring

af Patricia @ 23:14 pm — mandag, 19. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,bloggen

Jeg savner at blogge. Selv om bloggeriet er so last year, ville jeg gerne have det ind i hverdagen igen. Jeg savner den dér lille spirrende tanke, der ender med at udvikle sig til et indlæg. I bund og grund er det jo derfor jeg har en blog – ikke for at skrive på den én gang årligt.

Hele barndommen igennem har jeg hørt at “øvelse gør mester”, så teorien skal sættes på prøve. Min udfordring skal være at blogge dagligt. Ingen krav til længde eller dybde. Og jeg skal også have lidt starthjælp, så inspirationen skal komme fra alfabetet (idéen dertil er kommet efter at læse med på Lottes ABC-indlæg).

Nu har jeg skrevet det her. Så må jeg hellere!

Gaver på vandring – del 2

af Patricia @ 11:04 am — torsdag, 12. november 2009
Kategoriseret under: bloggen,set derude,stort & småt

Jeg er så heldig. Kigger i min postkasse og finder en gave der har været på vandring fra Frederikke. Og det dér lille øjeblik fra man får en gave, indtil man har åbnet den, den dér spænding elsker jeg at trække ud. Men nu er der jo grænser for hvor længe man kan vente i spænding, så… ta ta!

Tusind tak, Frederikke! Du har gjort mig rigtig glad. Jeg mangler stadig at få lov til at gøre tre mennesker glade. Har du ikke lyst til at blive glad og være med på denne her lille leg? Du kan læse meget mere – og være med – lige her!

Gaver på vandring

af Patricia @ 17:06 pm — torsdag, 5. november 2009
Kategoriseret under: bloggen,set derude,stort & småt

En smule sne og fluks er jeg i julestemning og gavehumør! Oplagt at jeg så falder over en fænomenal lille leg i blogland – Gaver på vandring. Nu har jeg muligheden for at forære en hjemmelavet gave til de tre første der lægger en kommentar på dette indlæg. En lille advarsel er nok på sin plads. Jeg er én af de der kvinder der sukker efter at have et kreativt gen, men det er ikke altid helt udviklet. Jeg lover at gøre mit bedste og glæder mig enormt til at komme igang med at lave noget til DIG!

Ganske enkelt: hvis du vil lege med, skriver du en kommentar til dette indlæg, og tilbyder selv noget lignende på din blog. Jeg deltager hos Frederikke og skal ærligt tilstå at jeg glæder mig til at modtage en overraskelse selv. Det er endnu én af goderne!

Man skulle nødig…

af Patricia @ 10:30 am — tirsdag, 8. september 2009
Kategoriseret under: bloggen,stort & småt

…beskyldes for ikke at blogge et helt år. Jeg tror lige jeg når det på målstregen.

Det er jo fantastisk at jeg tilsyneladende stadig kan huske hvordan det foregår. På trods af at maskineriet bagved det hele ser fuldstændig anderledes ud end for næsten et år siden. Spørgsmålet er naturligvis om man stadig kan kalde sig blogger blot fordi man har en blog. Eller skal den rent faktisk opdateres jævnligt? Og for at det er jævnligt, er det så bare mindst én gang årligt?

Faktisk har jeg ikke det store at berette. Eller jo, det har jeg sikkert, men det kan ikke lige nedfældes her og nu. Næsten er år er lang tid lige sådan at skulle gennemtrawle for spændende nyt der tåler gengivelse for masserne, så kan vi aftale det kommer i bidder så’n lidt hen ad vejen? Det tror jeg nok vi kan…

De dovnes bloggerier

af Patricia @ 21:46 pm — onsdag, 6. august 2008
Kategoriseret under: bloggen

Holy crap! I just totally realised I have not updated this since they invented sliced bread… You would not believe that I’d been abducted by aliens. But I’m sorry you’ll just have to take my word for it..

I am out of it with discovering time doesn’t stand still, hoping you haven’t found other blogs, just generally being a biatch to my employer, my day seems to be packed from crawling out of bed at 6.30 to 11pm at which point I fall asleep on the couch. I am not complaining though. but never say never.

I will try to remember I promised you I will make more of an effort to blog more often until the nice men in the white coats come back. Well, I’ll try. What do you mean you don’t believe me?.

Gør det selv her. [via plok – tak, det var tiltrængt!]

Tilbage i det skrevne »