Patricia OnLine

– en weblog

2013

af Patricia @ 13:44 pm — tirsdag, 1. januar 2013
Kategoriseret under: livet er,stort & småt,strøtanker

Jeg er ikke den store drømmer. Jeg har aldrig tænkt at jeg vil erobre verden med en banebrydende idé eller tjene millioner blot ved at være genial.

For mig er der de små ting der tæller. Et kys, et kram, et smil, noget at grine af, noget at blive rørt over, duften og følelsen af rent sengetøj, varmen i kroppen efter et varmt bad, følelsen i kroppen efter en udfordrende træning, mætheden og veltilfredsheden efter et godt måltid.

I virkeligheden er jeg heldig. Der er masser af små ting omkring os hele tiden. Jeg får et skønt år.

Må du glædes af de små ting omkring,  og lade dem i mangfoldighed gøre dig glad og lykkelig i 2013. Det er i hvert fald min plan. Godt nytår.

Årets indlæg

af Patricia @ 10:27 am — tirsdag, 18. september 2012
Kategoriseret under: bloggen,livet er,strøtanker

Når man sådan ser på hverdagen, så er det ganske rigtigt, det bedste jeg ved. Ja, det er sandt at ved et kort blik kan dagen synes trist og grå og kedelig og ligne noget der suger energien fuldstænding ud af det. Det kaldes også efterår. Men jeg tror på at evnen til at se på de små detaljer kan få det hele til at blive meget bedre. “Bedre?” spørger du “har du slugt søm?”. “Egentlig ikke” svarer jeg, “men se nu for eksempelt her…”

Og så beder jeg dig lægge mærke til de smukke farver bladede på træerne – og på jorden – har fået og er ved at få. Er de lidt våde af efterårsregnen, får de bare endnu en nuance. Og hvis du går igennem en stak blade, har du lagt mærke til den raslen bladede giver under dine fødder?

Lige nu sidder jeg med et tændt stearinlys foran mig. Og hvor er det egentlig smukt at kigge på, roligt, lysende og det næsten skriger hygge ud i det lokale det lyser en lille smule mere op. Alt det i et hvid bloklys fra supermarkedet. Imponerende faktisk.
Og måske er det et tilfælde, men imens jeg skriver disse linier, er den sang der bliver spillet i radioen både glad, stemningsfyld og helt ny for mig. En af de sange jeg allerede ser frem til at høre igen.

Og kaffen! Min præference har altid været masser af mælk i kaffen, og den latte jeg har foran mig lige nu er blød, rund og den helt rigtige blanding af mælk og kaffe. Faktisk er den så god, så det er nummer to kaffe.

Og når jeg nu sidder på café og egentlig skulle arbejde, men ikke kan komme til det fordi wifi’en lige stod af. Ja, så er det da godt at jeg kan skrive et indlæg til min meget forsømte blog. Årets indlæg!

Ah, de små glæder!

Season’s Greetings

af Patricia @ 10:05 am — fredag, 23. december 2011
Kategoriseret under: livet er

Season's Greetings

Kattesitter-glæder

af Patricia @ 15:21 pm — onsdag, 16. november 2011
Kategoriseret under: livet er,stort & småt
photo

"Bare bliv ved"

Gør-det-selv spa, eller opskrift på selvforkælelse

af Patricia @ 20:51 pm — tirsdag, 8. november 2011
Kategoriseret under: livet er,stort & småt

Det er efterår. Tjek. Det handler om at udnytte det på allerbedste vis, og her til aften har jeg i hvert fald fundet én måde at udnytte det på. Jeg præsenterer: Gør-det-selv spa mm.

 • Tag en times træning af den slags du kan lide – fx. BodyFlow i SATS Søborg =o)
 • Cykl hjem i rask tempo mens mørket for alvor falder på
 • Spis lidt aftensmad der gør dig glad – fx. tomat & mozzarella salat
 • Tænd stearinlys på badeværelset
 • Tag et langt, varmt bad i stearinlysets – og månens – skær
 • Ifør dig lunt blødt tøj og sofaen, og nyd med bog/musik/film/hvad der ellers får dig til at slappe af

Nyd alle trin undervejs. Det er slet ikke så ringe endda.

Tak for 2010

af Patricia @ 11:38 am — fredag, 31. december 2010
Kategoriseret under: forandring,livet er,stort & småt

Der er nu noget hyggeligt ved at sidde i sofaen med morgenkåben og kaffen lige ved hånden, og lige browse hen over de faste blogs. Og ved nærmere eftertanke, så er det jo årets sidste dag. Og selvom jeg måske i dette øjeblik godt kunne være foruden hosten og den forkølelse der kom snigende i julen, så har det været en god ting lige at tænke tilbage på året.

Den største forandring er uden tvivl at vi rykkede teltpælene op, og plantede dem små 900 meter væk og i en helt anden verden. Vi forvandlede små 65 km2 til et ønskeslot af en lejlighed på 180 km2 i to plan. Hen over lidt tid, lidt fantasi, masser af knofedt og eksperthjælp. Ikke fordi vi kiggede, men mest ved en tilfældighed. Tilfældigheder er ikke sådan at kimse ad, og jeg er svært tilfreds med vores skønne lejlighed. Jeg har planer om at næste år skal bringe nogle før og efter indlæg.

Også i 2010 var rejsernes år. Jeg er så heldig at jeg både oplevede pisterne i Alpe d’Huez og i Val d’Isere, og også i dette sekund glæder jeg mig til min næste skiferie. Og tænk: jeg var lidt modvillig i 2005, da jeg første gang blev lokket med på en skiferie. Jeg nåede også at gense mit barndomshjem i Spanien, og tog min søster med under armen. Det resulterede i masser af minder, god mad og ikke mindst god sangria. Og mindsandten om ikke Las Vegas pludselig stod på rejseplanen igen. Denne gang blev vi godtnok ikke gift af Elvis (been there, done that), men levede “bare” livet på the Bellagio med hvad dertil hører. Og et smut til London var åbenbart heller ikke af vejen. Fuldendt af high tea, en musical og sørme også et par sko. Sammen med kollegaerne indtog jeg Oslo, som i bedste Fleksnes-ånd fra nu af altid vil hedde Oslo-Oslo. Nå ja, og så naturligvis en lille sviptur til Bratislava!

2010 blev også fejret med tidligere kollegaer med en “kunne-have-været jubilæum” og med eksisterende og nye fantastiske kollegaer. Jeg ved godt at jeg næsten ikke kan sige andet, men min arbejdsglæde udspringer i dén grad fra de fantastiske mennesker jeg kan kalde kollegaer. Tak til jer – i er de bedste!

Livet bliver bedre af de små stunder i hverdagen vi kan sætte pris på. Om det så er glæden ved at få serveret en kop kaffe i sengen, læse i hyggekrogen i biblioteket, købe det første ægte juletræ, eller ganske almindelig tirsdag fejre 11 år og 11 dage sammen med min dejlige kæreste. Jeg er en heldig rad. 2010 har været et fantastisk godt år, og jeg har en rigtig god fornemmelse for 2011. Rigtig godt nytår til os alle!

Bobler

af Patricia @ 21:06 pm — tirsdag, 12. oktober 2010
Kategoriseret under: livet er,stort & småt

I dag kan min søde kæreste og jeg (altså ham jeg er gift med), fejre 11 år og 11 dage sammen. Det var grund nok til at tage hul på boblerne.

Eller måske er det bare fordi det er tirsdag. Eller fordi solen skinnede i dag. Under alle omstændigheder, er det en brandgo’ dag at fejre på. Og boblerne smager bestemt fantastisk!

Redebyggeri

af Patricia @ 11:54 am — fredag, 10. september 2010
Kategoriseret under: forandring,livet er,stort & småt

Denne flytteproces og istandsættelse af lejlighe gør at jeg endnu oftere end normalt føler mig meget heldig. Tænk at jeg lige om snart bor i en fantastisk lejlighed, der er fuld af små fingeraftryk der gør den til vores sted! Dét er da heldigt!

Det er en lang process, og heldigvis betyder det også at der er masser af ting at fejre. I øjeblikket er det vores køkken der optager meget plads i mine tanker. Forleden dag blev køkkent leveret. Da jeg så følgesedlen kunne jeg bl.a. se den samlede vægt på det der var blevet leveret: 753,6 kg! Og heldige mig fik det leveret til 4. salen.


Nu er der gået nogle dage, og køkkenet begynder at tage form. Skabene er samlet og står det rigtige sted. Indmaden med de mange praktiske skuffer venter på beslutningen om hvor i skabet de skal stå. Det afhænger meget af det mentale billede og følelsen og hvor kopper står bedst.

Så flytter vi ind (og jeg har mentalt lige sprunget en masse andre opgaver over) og når bordpladen er monteret, er jeg den der er klar. Og så skal jeg vist bage en kage. Hvilken yndlingsopkrift har du jeg skal prøve?

15 Albums

af Patricia @ 13:33 pm — tirsdag, 24. august 2010
Kategoriseret under: bloggen,livet er,set derude

For næsten et par år siden var der et lille meme på det store internet, hvor mange deltagere nævnte de 15 albums der på én eller anden måde har haft indflydelse på dem. De albums (gode eller dårlige) der altid vil følge med dig, og hvis man skal være poetisk – præger den person du er i dag. Jeg faldt over en sådan liste her den anden dag, og det har fået mig til at tænke over mig, hvordan mig egen liste ville se ud.

I dag er det måske ikke helt hipt at tale om albums – køber man ikke sange enkeltvis? Jeg har stadig en ordentlig stak vinylplader i kælderen, som jeg glæder mig til at få frem i lyset når vi flytter i en større lejlighed. Og jeg kan huske min modvilje mod cd’er dengang. Meget modvilligt købte jeg én, og delte min utilfreds over det lille hæfte kontra det store pladecover. Sådan er der så meget.

Men for at vende tilbage til min liste af albums, så er det en broget samling. Det er ikke en speciel cool samling, men fælles for dem alle er, at de blev lyttet til til hudløshed. Sommetider til glæde for familie, venner og naboer, men sikkert også det modsatte. Min liste kommer her

  Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
  The Cure – Head on the Door
  Prince – Purple Rain
  Depeche Mode – Violator
  Def Leppard – Pyromania
  Zbigniew Preisner – Soundtrack Trois couleurs: Bleu
  Röyksopp – Melody A. M.
  Zero7 – Simple Things
  Sting – Brand New Day
  4 Non Blondes – Bigger, Better, Faster, More!
  Heintje – Heintje
  ABBA – Voulez-Vous
  Madonna – True Blue
  Wet Wet Wet – Popped In Souled Out
  Air – Moon Safari

Hvordan ville din liste se ud?

Tevejr

af Patricia @ 22:07 pm — søndag, 8. august 2010
Kategoriseret under: ABC,livet er

Efter en dag med malerpensler og ombyningstøv omkring sig hele dagen, er det dejligt at aftenene kan nydes i sofaen. Med en god bog i hånden og kæresten ved siden af, og et glas te for rigtig at nyde regnlyden på ruderne. Lige præcis de omstændigheder gørm at teen smager allerbedst.

Tilbage i det skrevne »