Patricia OnLine

– en weblog

Western

af Patricia @ 22:04 pm — onsdag, 11. august 2010
Kategoriseret under: ABC,film

I går var håndværker-energien ikke at finde i min krop, så jeg tog en fridag fra den hårde tjans. Eftermiddagen tilbragte jeg i rigtig godt selskab, en bøtte lune popcorn, og en filmoplevelse man ellers skal lede lagt efter. Empire Bio viser for tiden en nyrestaureret udgave af Once Upon a Time in the West, en Sergio Leone western fra 1968. Lige netop denne western havde jeg aldrig set før, men hvis lejligheden byder sig igen, vil jeg med sikkerhed se med igen.

Der findes naturligvis trailere for filmen, omend de er misvisende, synes jeg, da det tempo de er klippet i, slet ikke kan genkendes i filmen. Filmen har den dér ro med meget lange scener, hvor der næsten ingeting sker. Og alligevel var der ikke ét eneste minut for meget i den 165 minutters lange film. En western med masser af cowboys med meget spændende ansigter i fantastiske closeups, en smuk smuk Claudia Cardinale, der alle sammen er del i samme historie. Og naturligvis musikken. Vær forberedt på at nynne/fløjte nogle dage efter.

Du kan nå det endnu – tag en aften fri og stik af til det vilde west. Det er det hele værd.

Silver screen

af Patricia @ 23:10 pm — lørdag, 7. august 2010
Kategoriseret under: ABC,film

Jeg er af den overbevisning, at film bedst ses i biografen. Det er i hvert fald den måde at se film på, der giver mig mest nydelse. Måske skyldes det at vi ikke har et TV, så det at se en film er noget jeg aktivt vælger til. Og for mig er det bedst på det store lærred.

Jeg er faktisk lige set den meget omtalte Inception, og mit første indtryk er, at jeg syntes den var flot og spændende – det er nok en 8’er på en 10-skala. For et par uger siden lykkedes det mig endelig at se min første 3D film, siden de er blevet populære i biograferne. Shrek Forever After er en underholdende 4’er, men jeg ved ikke hvor meget 3D tilførte filmen. Jeg var overrasket over hvor god jeg syntes An Education var. Jeg havde forventet en flot film med gode skuespillere, men ikke at filmen ville sige mig så meget. Til gengæld var Troldmandens Lærling i den lette underholdningsklasse. Det samme var Sex & The City 2, og den var samtidig så meget over the top, at det blot var skøn underholdning.

Jeg ved ikke helt endnu hvilken film der bliver den næste jeg ser. Men jeg ved det bliver snart. Allersenest sidst på måneden, hvor Cinemaxx fejrer Sean Connerys 80-års fødselsdag og samme aften viser nyrestaurerede Goldfinger og The Untouchables på det store lærred. Jeg glæder mig.

Frankly my dear…

af Patricia @ 17:03 pm — torsdag, 8. juni 2006
Kategoriseret under: film

Utroligt. Min alder taget i betragtning og jeg havde endnu ikke set Gone With the Wind i sin fulde længde. Jo, jeg har set en lille smule her, og en smule dér, mest at alt fordi jeg tilfældigvis var faldet over den når jeg en sjælden gang har siddet og zappet klokken alt for sent.

Borte med blæsten er sådan en film jeg godt gad at se i en rigtig biograf. Sidde dér i mørket med popcorn, cola og lommetørklæder. Hvor filmmusikken og filmkyssene virkelig kunne komme til deres ret. Men sansynligheden for at en biograf tager filmen op er vel næppe stor. Så jeg gjorde det næstbedste – lånte DVD’en på biblioteket. Og endelig har jeg set den fra ende til anden.

Det eneste jeg kan sige er: film laves ikke på samme måde mere.

Oldboy

af Patricia @ 16:07 pm — tirsdag, 16. maj 2006
Kategoriseret under: film

Når jeg tænker tilbage på de mange film jeg har set det seneste halve år, så er der ikke en eneste der springer frem af mængden som en fantastisk oplevelse. Det betyder ikke at jeg ikke har nydt at gå i biografen og se alle disse film, for det har jeg. Men så var det at vi fik anbefalet at se en koreansk film, der for tiden vises i Grandteatret, nemlig Oldboy.

Oldboy er fortællingen om Oh Dae-su, der pludselig er spærret inde, uden at han ved hvorfor, hvor længe eller af hvem. Som dagene og årene går er hævnen det han tænker mest på. 15 år senere bliver han lige så pludseligt løsladt, stadig uden af vide hvorfor.

Jeg er sikker på at Oldboy er én af de film der kan overraske de fleste, og jeg vil anbefale den til alle der trænger til at se en anderledes film. Og gør det nu, inden der kommer en amerikansk remake som ikke når den til sokkeholderne. Afsted med dig!

Mands mening efterlyses

af Patricia @ 14:13 pm — fredag, 30. december 2005
Kategoriseret under: film

Er du mand og har du set Brokeback Mountain, så giv dig lige til kende i kommentarerne, og skriv gerne om du vil anbefale filmen eller ej. Jeg har brug for flere gode overtalelsesargumenter. En høj rating på IMDb er åbenbart ikke nok til at lokke ham med ind i biffen.

An Offer I Could not Refuse

af Patricia @ 23:29 pm — søndag, 9. november 2003
Kategoriseret under: film

Havde en fantastisk biograf-dag i går. Omgivet af små to hundrede andre film-nørder i en lummer biografsal i Palladium, Marlon Brando, en meget ung Robert De Niro, Al Pacino, Andy Garcia m.fl. på skærmen og popkorn ved hånden, gik de lidt over ti timer ufatteligt hurtigt.

Godfather filmene var fremragende og set i streg hænger de utrolig godt sammen. De to første er lavet hhv. i ’72 og ’74, så der var masser af patina på lærredet – helt rigtigt efter min mening. Det er meget fint at man idag sætter stor pris på digital billedkvalitet, men rifter og støj på lyden har altså også sin charme.

Irene og jeg var nok de eneste piger i salen der var afsted på egen hånd. De andre kvindelige elementer var helt klart påhæng (havde de mon fået et tilbud de ikke kunne afslå?). Hvor er det egentlig ærgeligt – for vi hyggede os gevaldigt!

Og ja – som rigtige kvinder, så lykkedes det os at knibe en tåre til den sidste film.

Godfather maraton

af Patricia @ 15:10 pm — tirsdag, 7. oktober 2003
Kategoriseret under: film

Jeg tror faktisk kun jeg har set én eneste Godfather film – og jeg kan ikke huske hvilken. Så nu har jeg bestilt billetter til at se hele serien i biografen den 8. november. Seacen er programsat til at skulle vare fra kl. 14 helt frem til kl. 24 og jeg glæder mig allerede!

Jeg har tidligere set alle Alien film i streg i biografen, og på nær en 10 minutters lur under tredje film, så jeg det hele. Hvis du spørger mig, så er biografen det eneste rigtige sted at gøre den slags. Det virker i hvert fald ikke hjemme på videoen med mit 14″ fjernsyn.