Patricia OnLine

– en weblog

En kattesitters bekendelser – dag 1

af Patricia @ 22:51 pm — mandag, 14. juli 2008
Kategoriseret under: stort & småt

Jeg har sagt det i mange år og til mange forskellige mennesker. “Sig til hvis du skal have kattesitter i ferien”. Endelig én der har bidt på. Jeg havde en testkørsel på en enkelt dag for ikke så længe siden. Jeg bestod testen. Jeg er inde. Jeg er kattesitter og jeg er vild med det. Jeg har fornøjelsen af Elvis og Garfield næsten en hel uge.

Jeg har stadig jetlag efter en god ferie i Californien, og første dag på arbejde efter ferien tærer lidt på kræfterne. Energiniveauet her til aften bærer også præg af, at jeg havde brugt krudt på at motivere en flok glade mennesker til at svede og grine sig igennem en times træning. Så alle undskyldninger lå lige parat på tungen. Måske det kunne vente til i morgen tidligt? Pffttt. Who am I kidding – det er katte!

Mens jeg står og låser min cykel, stirrer Elvis på mig gennem ruden. Han har ikke genkendt mig endnu. Men det betyder ikke at jeg ikke får modtagelse ved døren. Af både Elvis og Garfield, der begge resolut gnubber sig op af mig. Det er ikke bare dét at blive modtaget af et par skønne kræ i døren. Det er bare starten på det hele. Glad for jeg ikke ventede til i morgen.

Jeg er lidt rusten i at tale med katte. Tiden uden en kat eller to hjemme har vænnet mig fra at tale højt, mens der ikke er andre mennesker i samme rum. At tale til katte kræver tilvænning. Det handler om at finde den helt rigtige tone frem, den der er dybere end hende “walkies” damen, der hærgede TV i slut-80’erne. Og en stemme der indeholder ikke alt for mange ord man normalt ikke siger højt. Og alligevel skal den matche den hengivenhed, som en kat (eller to) klart udtrykker ved at gnide sig op af en og stille sig op af benet og spinne højlyldt. Jeg tror jeg hurtig bliver tilvænnet igen.

Pligterne hurtigt overstået og hen til det sjove. Lege. Nusse. Putte. Når den ene kat ikke gider, er den anden lige ved hånden. Det er lige før jeg spinner også. Tiden flyver og jeg må hjemad og opfordre dynen til at putte videre. Måske kan jeg få kæresten til at spinne lidt for mig? I morgen er der mere kattefix til mig.

Ingen kommentarer endnu

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post.

Beklager, det er ikke muligt at skriv kommentarer til indlæget pt.