Jeg har modtaget tre spørgsmål fra Liselotte, på dette pæredanske meme som Plok har startet.
Med en ikke-dansk baggrund er du jo i potentiel risiko for ikke at være opvokset med leverpostej. Hvordan så det ud i dit barndomshjem – var der leverpostej på bordet?
Indtil 11-års alderen havde jeg ikke smagt leverpostej, men masser af paté. Paté smurt i et tyndt lag på nyristet toastbrød – skåret i trekanter, fordi det så smager endnu bedre. Men nu jeg tænker mig om, så tror jeg egentlig jeg mest spiste det når jeg var hjemme ved min engelske veninde. Mig bekendt var det ikke typisk spansk mad, så hvor hendes mor fik det fra, det har jeg ingen anelse om. Men det var leverpostej vi kom fra. Jeg smagte rigtig dansk leverpostej første gang som 11-årig. Og føj! Det smagte jo af lever! Og så skulle jeg absolut spise det ovenpå noget mærkeligt, brunt, hårdt, stærktlugtende brød, der krummede bare man kiggede på det. Godtnok passede størrelsen på maden ned i madkassen, men noget hit var det absolut ikke i begyndelsen. (Jeg syntes forøvrigt også at slik var stærkt opreklameret.)
Hvordan skal leverpostej serveres, for at være allerbedst?
Måske er det fordi jeg ikke er dansker, men det der med at spise lun leverpostej med bacon og champignon på friskt franskbrød – det er lidt spildt på mig. Allerhelst vil jeg have det på en skive groft, hjemmebagt rugbrød, men frisk agurk på. Eller sammen med mindst 7 syltede drueagurker. Nåja, drueagurkerne spiser jeg også uden brødet og leverpostejen. Og så er det forøvrigt vigtigt at det brune ovenpå leverpostejen kommer væk inden jeg smører det på brødet.
Hvis du kunne vælge mellem leverpostej eller hamburgerryg med italiensk salat – hvad spiste du så først og hvorfor?
Leverpostejen først – hvis det altså er den rigtige og på det gode rugbrød. Mest fordi jeg ikke er så vild med italiensk salat. Hamburgerryg er meget bedre med en stribe mayonnaise og to skiver agurk presset ned over den. Italiensk salat er endnu én af de der mærkelige danske madopfindelser, hvis du spørger mig.
The Leverpostej Meme – reglerne:
1. Vil du være med, så læg en kommentar med beskeden “Tag mig, leverpostej!”.
2. Herefter vil du modtage 3 spørgsmål om leverpostej fra mig.
3. Besvar spørgsmålene og post dem på din weblog.
4. Publicér disse regler under din egen besvarelse.
5. Bloggere, der i kommentarsporet beder om det, skal du maile 3 spørgsmål om leverpostej.