Patricia OnLine

– en weblog

Gardasøen

af Patricia @ 23:24 pm — mandag, 26. juli 2010
Kategoriseret under: ABC,livet er

Jeg er sådan én der har haft en fordom om Gardasøen. Hver gang jeg har hørt ordet, har jeg forestillet mig turisthelvede med overfyldte campingpladser, ekstrem hede og sure italienere. Det viste sig heldigvis at være fuldstænding forkert, i hvert fald de steder vi kom.

Sidste års sommerferie blev tilbragt på en mountainbike omkring Gardasøen i Italien. Jeg havde fået idéen af et par af mine tidligere kollegaer, der begge havde prøvet ferien med deres udkårne, og de var begejstrede. Konceptet er at du pakker dit tøj – masser af cykelbukser – flyver til Italien, og dér bliver du hentet i lufthavnen. Hele ugen har du en mountainbike til rådighed, udstyret med cykelcomputer og en rutebeskrivelse. Ved at aflæse vejledningen og computeren og tilføre lidt sund fornuft, bliver du ledt rundt ad større og mindre stier, oppe og nede langs Gardasøen. Mens du cykler, bliver din bagage transporteret til næste overnatningssted, som er de mest charmerende bed & breakfaststeder man kan forestille sig.

Det er Bike Italien der arrangerer ferierne, og man kan vælge mellem forskellige ruter, alt efter temperament og hvor meget man vil udfordres. Vi valgte den røde rute og cyklede 50-60 km hver dag, oftest af små stier, op og ned ad bakker, løftede cyklerne over hegne og skubbede til køerne for at komme forbi. Det var fantastisk. Transport på cykel gør at udsigten skifter relativ hurtigt, men ikke så hurtigt at man ikke når rigtig at se det. Og hvor er der smukt ved Gardasøen.

Et helt andet kapitel er naturligvis også maden. Italiensk mad hører til mine favoritter, og det er ikke så underligt at den smager endnu bedre efter alle de kræfter man lægger i, når man tilbringer stort set hele dagen på en cykel. Fantastisk!

Turen starter syd for Gardasøen og igennem ugen bevæger man sig langs søen helt op til nordsiden og ender turen sydpå i Verona, lige i tide til at nyde en opera i Arenaen. Trænger du til en alternativ ferieform der inkluderer masser af motion, og kan du leve med italiensk mad, smuk udsigt, romantiske overnatninger i vingårde eller gamle fæstninger, og har samtidig ikke noget imod sidste øjebliks ændringer (det er Italien, eh!), så kan jeg kun anbefale dig det. Det er i alt fald ikke sidste gang vi har tilbragt en ferie på en cykel på den måde. Og min fordom? Den er i den grad manet til jorden.

Ingen kommentarer endnu

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post.

Beklager, det er ikke muligt at skriv kommentarer til indlæget pt.