Patricia OnLine

– en weblog

En familiehemmelighed

af Patricia @ 23:44 pm — torsdag, 13. marts 2008
Kategoriseret under: stort & småt

Jeg ved, at jeg aldrig så godt, som Tante Lillas Kogeskole. Alligevel vil jeg gerne dele en lille familiehemmelighed med dig. Men den skal også blive mellem os, ikke?

Sådan laver du en fantastisk croque monsieur.

Første trin
Allerførst skal vi bruge noget brød. Kerner og groft brød er meget godt – men hver ting til sin tid. Lige nu skal du bruge hvidt sandwichbrød, to skiver. Og det må gerne være friskt og blødt. Smør det med let hånd på begge sider. Måske skal du sørge for mere end to skiver, for resultatet smager af mere.

To skiver, smør med let hånd

Andet trin
Ingen croque uden kød. Du kan bruge skinke, men personligt foretrækker jeg nu hamburgerryg. Fordelen ved skinke er natuligvis at den er firkantet og det er hamburgerryggen ikke. Så er der et lille tip. Skær skiverne over, så kødet kommer helt ud til kanten. Ja, det er den slags jeg går op i!

Husk det nu, kødet HELT ud til kanten

Tredje trin
Ost skal til. Ost der trækker tråde når det smelter er at foretrække, og det er ikke en lightost der gør det. Nej, det er det bare ikke. Du skal have fat i en mellemlagret én af slagsen og gerne én du også synes smager godt kold. Med mindre altså at du udelukkende vil bruge den til croque monsieurs. Der vl være til mange croque monsieurs i en klump Riberhus. Jeg siger det bare. Osten skal naturligvis også helt ud til kanten.

Osten også helt ud til kanten. Ingen tørre kedelige brødskorper her

Fjerde trin (valgfrit)
Næste step er klart et spørgsmål om smag. Har du det, kan du med fordel drysse lidt lækkert over osten. Det kan være en krydderurteblanding eller hvis du er vokset op med Knorr og derfor mener alle deres produkter er mere eller mindre u-undværlige, kan du benytte din favorit. (Min er provancale, altså til croque monsieur…).

Krydderi skal til, hvis du vil. Hov - det rimer!

Femte trin (Vigtigt!)
Du bliver måske fristet til at springe dette over, men det er absolut nødvendigt, at du ikke gør det. Det er tvisten i hemmeligheden, den lille je ne sais quoi, som er ganske enkel. Smør. Klap brødet sammen og smør lidt smør på. På ydersiden. Det smører toasteren og smagsløgene på samme tid.

Bare lidt på hver side er nok

Sjete trin
Så er det tid til at sætte varme på og lade toasteren udøve sin magi. Mens du venter, anbefaler jeg dig, at du ikke lader dig distrahere af tidsrøvere som facebook eller en friends boxset. Så er det bedre at give dig i kast med opgaver som du hurtigt kan opgive igen. Eksempelvis opvasken. Når croque monsieuren er blevet lækker brun og blød inde i midten (test ved at trykke på den – ikke ved at åbne den. Ja, det er endnu en ting jeg går op i.) er det tid til det sidste finish.

Lækker brun og dejlig blød indeni

Syvende trin – afslutningen
Serveringen. Ja, smagen er godt. Og alting forbedres af det visuelle. Eller en håndfuld chips. Anret med din foretrukne, luk øjnene og tag en bid. Velbekomme.

Enjoy

1 kommentar

Kommentar af Manuela

torsdag, 20. marts 2008 @ 0:09

Nææææ….. hvor udført en fremvisning, så er der vist ingen af dine læser her som kan være i tvivl længere mht. hvordan vores bardoms – guf det skal laves og smage vel?

Blev helt lækkersulten. 🙂

RSS feed for comments on this post.

Beklager, det er ikke muligt at skriv kommentarer til indlæget pt.