Patricia OnLine

– en weblog

Udfordingen #2

af Patricia @ 10:05 am — onsdag, 25. oktober 2006
Kategoriseret under: set derude

Jeg har opdaget madpakkens glæder. Det pudsige er, at jeg aldrig har forbundet madpakken med noget specielt indbydende, lækkert eller noget at se frem til. Som barn havde jeg en af de dér røde kasser, der kunne blive højere hvis den blev samlet med låget vendt en halv omgang. Lugten af kassen der bliver åbnet sidder stadig dybt i mig, ligesom synet af en svedig ostemad og pålægschokolade med perler på. Heldigvis var min spegepølse ikke knaldrød, til gengæld smagte den af meget efter nogle timer i en skoletaske.

Senere blev madpakken afløst af frugtbodens og bagerens fristelser. Det handlede nok mest om, at vi gik i de klassetrin der rent faktisk måtte forlade skoleområdet i frokostpausen. Sådan en chance var umulig at overse, om ikke andet fordi vi kunne; om vi rent faktisk havde en grund er en helt anden snak.

Skole og madpakke forbinder jeg også med skolemælk. Små blå kuponer med Karoline-koen der skulle indsamles og ombyttes til en kvart sødmælk. Alt efter hvilken time man sad i, var man heldig eller uheldig når mælken skulle hentes og ens navn stod på klassens tavle. Lille fessortype som jeg var, var jeg aldrig meget for at skulle hente mælken.

Men madpakken i dag har mere optimale opbevaringsforhold. Skoletasken er skiftet ud med et køleskab og den svedige ost, spegepølsen og pålægschokoladen er skiftet ud med friske gulerøder, agurkestykker, nødder, rosiner og frugt – og en klapsammen med tidens favoritpålæg. Hver morgen er det en fornøjelse at lave den, for allerede dér glæder jeg mig til at sætte tænderne i den. Er det ikke snart tid til frokost?

Ovenstående er mit andet bidrag til ACQ‘s lille leg: udfordringen #4.

5 kommentarer

Pingback af Let’s get lost! » Blog-arkiv » Udfordringen #4

onsdag, 25. oktober 2006 @ 17:10

[…] FiveToSix Cyclone bill Chopstix MissQ Patricia Online Talfeen Underet er… Haikumulius Ine Susling Det bedste og.. Den Kedelige Weblog Lucy Maetzke   […]

Kommentar af Anne Lindholt Ottosen

onsdag, 25. oktober 2006 @ 23:21

Ah ja, mælkemærker … dem husker jeg tydeligt! Og den der kuvert med bestillinger, som læreren sad og læste op af. Og kurven, som man hentede bestillingerne i oppe i kantinen. Akkeja…

Kommentar af Det bedste

torsdag, 26. oktober 2006 @ 11:42

Det vækker minder! og lugten er der næsten når man lukker øjenene. Hvem er duks og hvad er der bestilt. Fik altid letmælk, ville hellere have yogurt. Folkeskolen, var både fantastisk og problematisk.
Tak for din tekst. Synes det var længe siden du havde skrevet!

Kommentar af Grith

fredag, 27. oktober 2006 @ 12:29

IH:-) Og jeg var tilmed en af dem, der stod og delte mælk ud, i mælkeboden, sejt, ik;-) Eller noget…

Kommentar af Anne Lindholt Ottosen

onsdag, 1. november 2006 @ 10:43

Grith, det var jeg faktisk også! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Beklager, det er ikke muligt at skriv kommentarer til indlæget pt.