Patricia OnLine

– en weblog

Bedre end Sudoku

af Patricia @ 13:27 pm — fredag, 16. juni 2006
Kategoriseret under: stort & småt,strøtanker

Mens jeg endnu gik i folkeskolen var jeg hende den stille med pandehåret og orden i penalhuset. Hvilket var ganske nyttigt for ordenskarakteren til folkeskolens udvidede matematikeksamen i 10. klasse. Min største frygt dengang må have været noget i retning af, at den kuglepen jeg brugte til at sætte dobbeltstreger under løsningen, ville begynde at klatte undervejs.

Nuvel, mange år er gået siden jeg klarede eksamen uden klatter ved dobbeltstregerne, og lige siden har jeg ikke tænkt på ligninger. Indtil jeg for nyligt læste May Contain Nuts der underholdende skildrer et forældrepars bestræbelser på at give deres børn den bedste start i livet. Bl.a. ved at moren klæder sig ud som teenagepige for at tage en adgangsprøve på datterens vegne – og er nødt til at snyde undervejs, fordi hun simplethen ikke fatter regnespørgsmålene.

Efter bogen var læst og jeg havde grinet færdigt, slog det mig at jeg måske ikke skulle grine så højt, for hvem ved om man selv havde glemt alle Herpings formaninger, huskeregler og terperier. Det måtte komme an på en prøve, så efter et par timers hyggelig skriblerier, med rynkede øjenbryn undervejs og bladre frem og tilbage i bøger, kan jeg stolt berette at kunne løse sådan én som denne:

4x + 3 = 18 + 2x

Kan du? Next up: andengradsligninger. Hvor svært kan det være? Det er i hvert fald lige så vanedannende som Sudoku. Måske endda bedre.

2 kommentarer

912

Kommentar af Carina

tirsdag, 20. juni 2006 @ 8:46

Ja man skal jo bare isolere X; X= 7,5
Men nu regner jeg også en del i forbindelse med mit arbejde, hvad med to ligninger med to ubekendte?

926

Kommentar af Patricia

fredag, 23. juni 2006 @ 9:14

2. gradsligninger og to ligninger med to ubekendte er også på plads nu og opfrisket i hukommelsen. Stadig lige så sjovt.

Det må være rart at holde den slags frisk i erindring pga arbejde, Carina. Jeg var mere den sproglige type, og det har stort set udelukket tal fra mit arbejdsliv. Det har nok egentlig været en fordel, tror jeg. For alle =o)

RSS feed for comments on this post.

Beklager, det er ikke muligt at skriv kommentarer til indlæget pt.